Bering Freeway: A környezetbarát motoros ruha

A francia Bering motoros védőfelszerelések gyártásával foglalkozó cég piacra dobta a Freeway névre hallgató motoros ruha csomagot, mely egy túranadrágból és egy túrakabátból áll amiknek a különlegessége az anyagukban rejlik.

A REPREVE nevezetű vállalat kulcsfontosságú volt a termék létrehozásában. Ők lényegében az óceánokban/tengerekben található műanyag szemét újrahasznosításával állítanak elő egy fenntartható, puha, textil-szerű anyagot. Az összegyűjtött műanyag szemét tisztításával kezdődik a folyamat, utána feldarabolják ezeket, és egy olvasztást követően forgácsot készítenek belőle, majd egy orsóra feltekert cérnává extrudálják.

A REPREVE egyébként ma már több mint 35 milliárd újrahasznosított palacknál jár, melyek textillé formálva már felbukkantak a Nike és a Northface termékeiben is.

A Bering recikált tengeri szemétből készült szettje leginkább egy átmeneti túrakabátnak mondható, viszont a kivehető vízálló béléssel variálhatjuk az időjárás függvényében. A gyárból a szintén francia, Level 1-es ALPHA protektorral érkezik a készlet, mely megtalálható a vállnál, térdnél és könyöknél állítható, csípőnél pedig eltávolítható. A gerincvédő választását ránk bízta a cég, viszont az előkészítésre azért gondoltak, ez megtalálható benne. A motorozás közben többet mozgó testrészeknél (váll, oldal, hónalj, könyök, felkar belső része, és még a térd is) softshell anyagú a mozgás megkönnyítése érdekében. Ezek fekete-tengerkék, a másik verzióban pedig fekete-zöldesbarna színűek.

Természetesen nem maradnak el a nélkülözhetetlen zsebek, combnál, fenéknél, mellkasnál, deréknál, a karokon és has magasságba is.  Összességében a Beringnek a REPREVE koprodukciójával egy kellemes kinézetű, relatív könnyű és flexibilis szettet sikerült összehozniuk. A rossz hír viszont, hogy az említett zsebekbe mélyen bele kell nyúlni a környezetkímélés jegyében. A kabát a gyártó oldaláról 470€ ellenében, míg a nadrág csak 300€-ért rendelhető, mely jelenleg ~190.000Ft illetve ~120.000Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük