Egy új kategóriában is maradandót alkotott a CCM

A brit motorgyártó cég CCM Cruiser néven mutatta be új modelljét, mely mindössze 146 kiló, hála a rengeteg karbon elemnek. Már-már épített motor hatását kelti a karbon kuplung- és a generátordekli, ezen felül a sárvédők, ezek konzoljai, de még a hűtőradiátor széleit védő elemek is szénszálasak.

A váz a Spitfire és a Scrambler modellekben is használt CCM térhálós váz. A segédváz viszont hosszabb, ezzel nagyobb teret biztosítva az emelt, tisztességes méretű hátsó ülés számára, ami így valóban nem csak dísznek van, ketten is elférnek a motoron.  A vázon kívül a piros színű szelepfedél és a küllős kerekek is ismerősek az előző modellekből.

Ha a nevek kitalálásában nem is annyira kreatív a CCM, ezt valamennyire pótolja a különleges barnás-olivás gyöngyház hatású színe, és a relatív nagy villaszögű fordított Marzocchi gyártmányú villa. Utóbbi a Tracker modellben is megtalálható a négy dugattyús, radiális felfogatású J Juan nyergekkel együtt. A kirándulás szerelmesei örömére a gyári felszereltségbe beletartoznak az oldaltáskák is, melyekbe bőségesen lehet pakolni. A gumik egy kis off-roadozást is támogatnak, de a ránézésre is rövid rugóutak és mélyre húzott kipufogó csövek azt mondják: maradj az aszfalton!

Karbon kompozit sárvédő és Marzocchi villa

A motorblokk a szintén megszokott egyhengeres hatszáz köbcentis vízhűtéses 55 lóerővel. A duplakipufogó két oldalt, alul van elvezetve a váz mellett, a lábtartó és a táska alatt, alul szinte teljesen egyenesre hagyták az igazi cruiser feeling érdekében. Mindezt 11 985£-ért vásárolhatják meg a brit motorosok, ami jelenlegi árfolyam szerint körülbelül 5 720 000 Forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük