Dagonyáznál egyet? Új csúcs abroncs a Dunloptól

A Dunlop méltán büszke a csúcsminőségű terepgumijaira. Mi sem mutatja jobban a márka minőségét, mint a tény, hogy 2010 óta folyamatosan Dunloppal nyerik a bajnokságokat mind az AMA Supercross és AMA Pro Motocross szakágban. Összesen pedig 173 címet nyertek meg az American Motorcyclist Association (AMA) bajnokságain.

Ezért nem is meglepő, hogy a versenyzők alig várják az új gumit, mely Geomax MX34 névre hallgat. Az új abroncs az elődjeit hivatott leváltani és felülmúlni, melyek az MX33 és a homokra kialakított Geomax MX14 volt. Na de mivel sikerült rákontrázniuk az eddigi sikerszériára?

Azt állítják, hogy egy új karkaszt fejlesztettek ki a gumihoz, melyet leginkább lágy és közepes keménységű talajra specializáltak. A kialakításnál sok időt fordítottak az “advanced mud evacuation system”-re, melyet a legegyszerűbben úgy lehetne lefordítani, hogy fejlett sár kipörgető rendszer. Ennek lényege, hogy a sár lehetőleg minél hamarabb lekerüljön a gumiról a lehető legjobb tapadás érdekében. Természetesen az előző modelleknél már alkalmazott Progressive Cornering Block Technology (PCBT)-t is tartalmazza a gumi. Ez a technológia gyakorlatilag a futófelület mintázata a jobb kanyarodás és a hátsó abroncs tolóereje érdekében.

“A Dunlopnál mindig arra törekszünk, hogy javítsunk a termékünkön. A profi Supercross és Motocross versenyzők, valamint tesztversenyzőink segítségével Huntsville-ben folyamatosan fejlesztünk és fejlődünk, hogy a lehető legjobb gumikat biztosíthassuk a versenyzőknek. Az MX34 valóban új szintre emeli a teljesítményt!”

Broc Glover, Dunlop Off-road Motoros Senior menedzser és hatszoros AMA nemzeti bajnok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük