Kalandrobogó a Peugeot-tól: XP400

A Honda ADV/X-ADV vonalához hasonló modellel érkezik a Peugeot. Az XP400 két felszereltségi szinttel érkezik: Allure és GT. Ez egészen nagy lépés a Peugeot számára, hiszen ez lesz az eddigi legnagyobb robogója, mind hengerűrtartalomban, mind méretben.

Az EICMA-n bemutatott XP400 már idén elérhető lesz a vásárlók számára. Míg az Allure felszereltségű robogó ára £7249 (~3.128.000 Forint), a GT £7349 (~3.170.000 Forint). Na de mit is kapunk ennyiért?

Egyenes hát, hosszú tengelytáv, ez a receptje egy jól irányítható offroad motornak

Az Allure és a GT között az egyetlen különbség a kerekek kivitele. A GT-n elöl 17″-os, míg hátul 15″-os küllős kerekek találhatóak, míg az Allure-ön, a méret azonossága mellett normál, öntött könnyűfém kerekeket találunk. Ha a terveink között szerepel a túrázás, vagy csak szimplán sokat járjuk a magyar utakat, érdemesebb lehet, a kicsit drágább GT verziót választani, a küllős kerekekkel.

Az egyhengeres, 400cm3-es motor 36,7 lóerőt produkál, 8150-es fordulatszámon, illetve 38 Nm maximális nyomatékot. Ezzel egyébként abszolút a konkurens ADV és X-ADV közé tehető a teljesítménye. Ezen a robogón is nagyon szimpatikus a dupla féktárcsa elöl. A 295 milliméteres féktárcsák elvárhatóak egy ~230 kilós motornál, viszont több hasonló kategóriás robogónál sajnos kisebbel kell beérnünk. Hátul 240 milliméteres féktárcsával van felszerelve a robogó. A kétcsatornás ABS, a kipörgésgátló, illetve a vezetési mód kapcsoló mind megkönnyíti a pilóta dolgát.

Hatalmas pilóta és utas ülés, mely alatt egy zárt bukósisak is elfér.

A futóműről csak annyit tudni, hogy elöl egy 41mm-es fordított teleszkóp lesz szolgálatunkra a vegyes minőségű utakon. Hátul pedig állítható központi rugóstag.

Ezeken felül számos kényelmi funkciót kínál a Peugeot ami egy hosszú útra tényleg fontos. Telefonunkkal összeköttethetjük majd a színes TFT kijelzőt, a robogót Smart Key-jel (okos kulcs) indíthatjuk. Az alapból járó kézvédő is kiváló ötlet, amennyiben tényleg földúton/erdős terepen használjuk a masinát. A világítása teljesen LED, elöl-hátul. Az unalmasnak csöppet sem mondható, sőt, sokkal inkább rendhagyó dizájn része, hátsó LED lámpa kialakítása, ebből egy oroszlán karmolás mintát szerettek volna kihozni.

Azt, hogy mikor tehetjük a kezeinket az oroszlánra, még pontosan nem tudni, de várhatóan még az év első felében elkezdődik a forgalmazása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük