Karácsonyi ajándék motorosoknak fillérekből

Most dobta fel a google fotók alkalmazás a telefonomon a két évvel ezelőtt készült képeimet az akkor kézzel (és gépekkel) készített karácsonyi ajándékaimról amit férfi rokonaimnak és barátaimnak adtam. Ezek gyakorlatilag fémhulladékból készültek, bár néhány filléres új csavart, menetesszárat és anyacsavart is felhasználtam hozzájuk. A képeken látható motorokról van szó, melyek közül némelyek csak dísztárgyak, de volt olyan is, amire ráapplikáltam egy hőmérőt, hogy valami haszna is legyen.

Egy hőmérős verzió

Az elkészítés nem egy ördöglakat, de nagyon időigényes. Főleg a húszezer forintos hegesztőgépemmel volt az, egy CO géppel jóval egyszerűbb lehet. A kerekei mindegyiknek csapágyak és forognak is. A kormány tengelye egy csavarból / menetes szárból készült ami két anyacsavarral csatlakozik a vázhoz, így az is forog (kivéve az első modell esetében, ott fix lett). Ami keményen időrabló volt az a tank: ehhez különböző méretű anyákat fűztem fel egy csavarra, egybe hegesztettem és tank formájúra csiszoltam.

A lámpa kapupánt csavar fejéből készült, és ezt a motorblokk esetében is használtam több helyen. A csapágyakat zsír spray-vel fújtam be, hogy legyen valami kenésük. Az egész kapott egy kis lakkozást a végén, hogy ne rozsdásodjanak. A legtöbbet rendszeresen látom, mert többeknél azóta is kint van díszként és nem látok rajtuk korróziót.

14

kép 1 / 9

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük