Ne izgulj! Van megoldás ha meguntad az MV Agusta F4-edet

Massimo Tamburini összeforrt a motorkerékpár dizájn kifejezéssel. A Bimota társalapítója, de mai napig neve hallatán mindenki a legendás Ducati 916-ra asszociál. Emellett fő mersterművei a verseny pedigrével megáldott MV Agusta-k.

Fia, Andrea Tamburini, apja 2014-s halála óta igyekszik a családnevet életben tartani. A mester sajnos elbukott a küzdelemben a rákkal szemben, így utolsó művét a T12-t már fia fejezte be. A partnerek és a befektetők egyaránt hatalmas megtérülést vizionáltak a projektnek. Mindeközben bár a fogadtatás abszolút pozitív lett, az anyagi sikereket nem hozta el. Nem meglepő módon befektetői viszálykodások következtek, aminek következményeképp Andrea új projekt irányába mozdult.

Visszanyúlt a gyökerekhez, ami valljuk be nem nehéz, ha az édesapád jegyzi az MV Agusta F4-t. Az F43 projekt, ennek a legendás motornak szentel egy frissítést.( A 43, Massimo 1943-s születési dátumára utal.) Tulajdonképpen, egy upgrade kit, ami az eredeti motoron mindent a legmagasabb specifikációjú ötvözetekre cserél és karbonba burkolja azt. Mivel az F4 már nincs gyártásban ( a Brutale 1000 RR maradt örökségként) ezért a befektetés feltétele, hogy anno, leraktál egy donort pihenni a garázsba, vagy inkább a nappaliba. Esetleg ha megoldanák a kompatibilitást a Brutale-val, az szélesebb hozzáfárést biztosítana a projektnek, de az előzetes hírek nem szólnak komolyabb mennyiségi törekvésekről.

 A terv 25 átalakító készlet eladása. A dizájn egyértelműen merít a T12-ből, és a hagyományos MV-s tiszta vonalakból álló de zárt idomzatot is meghagyták. A hasidom és farok idom környékén némi aero azért belelátható. A matek pedig 16 000 Euró a készletért, vagy 35 000 ha nincs meg az alapmotorunk sem, hanem Andrea szerzi be nekünk azt is. Amennyiben a pénz nem akadály, 5 szín közül választhatunk: Tamburini, Veltro, Mamba, Viper és a Serie Oro. Nehéz megmondani a mai piacon, hogy sikerre vagy kárhozatra jut a projekt. Talán az árazás nem is nevezhető földtől elrugaszkodottnak, amikor a 10 millió forintos ezres superbike-ok korát éljük, a problémát talán csak a kiöregedett alap technika okozhatja majd. Mindenesetre, sok sikert Andrea!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük