Schumacher és Vettel együtt versenyeznek a jégen

A Race of Champions szervezői tovább bővítik a verseny résztvevőinek listáját, amelyet a svéd Pite-Havsbad városában rendeznek meg 2023. január 28-29-én a befagyott Balti-tenger mellett épített rögtönzött pályán.

Ma bejelentették Mick Schumacher részvételét. A Mercedes tartalékpilótája egyéni versenyben indul, és Sebastian Vettel mellett a német csapatot képviseli a Nemzetek Kupájában.

„Nagyszerű újra részt venni a Race of Champions -ben, és újra látni az összes résztvevőt. Sőt, Sebastian is indul, a Nemzetek Kupájában pedig a győzelemért fogunk versenyezni a német csapatban. Alig várom, hogy újra a jégen versenyezzek, és egy kis időt tölthessek a nagy versenyzőkkel való küzdelemben.”

Mick Schumacher

2023-ban ez lesz az egyetlen alkalom, hogy Schumacher és Vettel együtt versenyez, hiszen egyikük sem tagja az F1 mezőnyének. Vettel a szezon végén visszavonult, Schumacherrel pedig nem hosszabbítottak szerződést, ezért élt a megmaradt legjobb lehetőséggel és tartalékversenyző lett a Mercedesnél.

Mick Schumacher és Sebastian Vettel mellett Valtteri Bottas, Mika Hakkinen, Peter és Oliver Solberg, Johan Kristofferson, Jamie Chadwick, Tom Christensen, David Coulthard, Felix Rosenquist, Thierry Neuville, Felipe Drugovich is harcba száll a bajnokok versenyén.

Üdítő lehet megnézni, ahogy profi versenyzők csapatutasítás és szerződésbeli kötöttségek nélkül csapatják a jégen. Simán jobb látvány lehet, mint egy F1 futam. Az eredményről majd beszámolunk, mert ezt tuti nem hagyjuk ki.

1

kép 1 / 33

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük