Ne maradj otthon, ennyiért szinte ingyen van a jegy – #HD120

Következzen a szombati nap összefoglalója és az utolsó nap felvezetője.

Elérkezett az utolsó nap, amikor mindössze 9500 forintba kerül a napijegy, és nem kisebb nevek lépnek fel mint az Edda művek és Glenn Hughes a Deep Purple-ből. Ugye, hogy ennyiért szinte ingyen van?

De mi is történt tegnap?

A 120 éves Harley-Davidson jubileumi fesztiválja minden nap tud újat mutatni, így történt ez a szombati nap folyamán is. Viszonylag korán, a kapunyitás előtt érkeztem a rendezvényre. Megtekintettem a 2023 H-D CVO-k bemutatóját Kolja Rebstock és Matthew Van Dyke tolmácsolásában. Ez tökéletes felvezetése volt egy nagyszerű Q&A-nek. Itt nem kisebb alakoknak lehetett kérdéseket feltenni, mint az alapító Arthur Davidson dédunokáinak, Bill és Karen Davidsonnak.

Bill Davidson felügyeli az amerikai márka gazdag történelmét, hiszen ő a Milwaukee-ban található múzeum alelnöke. Karen pedig a H-D ruházati üzletág kreatív részlegének vezetője. A beszélgetés nagyon élvezetes és könnyed volt. Hamarosan egy hosszabb cikk formájában foglaljuk össze nektek az itt elhangzottakat.

A beszélgetést követően a hatezer motort számláló felvonulás rajtjához igyekeztem. Földön túli érzés volt látni, ahogy ennyi különleges motorkerékpárt a város felé veszi az irányt. Nem sokkal ezután a motorosok belvárosba, én pedig a fesztivál forgatagába vetettem magam, hogy minél több érdekes és izgalmas motorkerékpárt tudjak szemügyre venni.

Én alapvetően a letisztult, már-már minimalista dizájnt kedvelem de a fesztivál forgatagában elkapott a rajongás a színes, kissé hivalkodó kétkerekűekért. Azt nem tudom, hogy a hétköznapi forgalomban mennyire jönne át egy, a szivárvány minden színében pompázó Harley, de itt a rendezvényen, mindenképp egy ilyen viszi nálam a pálmát. 

A legelborultabb átépítések talán Road Glide-ból születettek. Több darab is erősen King of the Baggers ihletésű a fesztivál területén. Ezen felül nagy számban találkozhatunk softail vázas egyedi Sportsterekkel is. Az én szívemhez talán az utóbbi közelebb áll, sőt, ha a márka kínálatából kellene választanom, talán az 1990-es Fatboy sorsa is veszélyben lenne. 

Hiába vagyok már 3. nap kint a fesztivál területén, ha 70 ezer motor vesz részt rajta, mindig lehet egy-egy új gyöngyszemet találni. Következzen a galéria, beszéljenek helyettem a képek!

A délután további részében a Federation of Harley-Davidson Clubs Europe rendezvényére voltam hivatalos. Ez egy 1991-ben alapított szervezet, mely 34 ezer tagot számlál és 120 klubot tömörít Európa szerte. 

De az igazán nagy show-t a rendezők estére tartogatták, amikor kisorsoltak egyet az 1700 darabban limitált H-D Heritage Classic-ok közül. Ehhez csak a jegyre és egy regisztrációra volt szükség, na meg persze nagykorúságra. 

Az utolsó nap nagy durranása a mindössze 9500 forintot kóstáló napijegy. Ha sorra vesszük mit kapunk ezért cserébe, akkor méltán mondhatjuk, hogy ez szinte ingyen van. A szervezők továbbra is a megszokott programokkal várják a szórakozni vágyókat, este pedig fellép az Edda művek és Gleen Hughes a Deep Purple korábbi basszusgitárosa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük