Milli-milli-miliók: itt az egymilliomodik BMW boxermotor, új GS a láthatáron?

Továbbra is dübörög a rekorder BMW GS széria, a legeladottabb motor mérdföldköve után újabb hatalmas teljesítményt ért el az idén százéves BMW Motorrad: elkészült az egymilliomodik boxermotor.

Az 1980 óta gyártásban lévő boxermotoros GS széria az R80-tól kezdődik, de nem kell visszamenni Max Friz-ig, hogy a GS sikereire emlékezzünk.

Az egymilliomodik boxer motoros BMW (BMW R1250GS Triple Black Livery)

Aki ment már a GS széria bármelyik modelljével, annak nem kell bemutatni, hogy miért aratott ekkora sikert. A hosszú távokon is kényelmes üléspozíció, a dinamika, az alacsonyabb fordulatszámon is élménydús boxermotor azonban nem csak a GS-ben található meg, ez az oka annak, hogy 2023 június 21.-én legurult az egymilliomodik boxermotoros BMW a gyártósorról. A szerencsés BMW, mely elérte a szép kerek számot nem más volt, mint egy R1250GS Triple Black. Ezt a mérföldkövet a németországi, spandaui gyár alkalmazottjai (ahol már egyébként 1969 óta folyik a BMW motorkerékpárok gyártása) egy képpel ünnepelték meg.

Dr. Markus Schramm, a BMW vezetője, azt mondta: “Az R 80 G/S egyedülálló kombinációja a közúti és terepen való alkalmazkodóképességnek, mindennapi használhatóságnak és hosszú távú túrázási képességnek lehetővé tette, hogy a BMW Motorrad létrehozza az új motoros műfajt, a túraendurót 1980-ban.”

Azt is elmondta, hogy mára már a boxer motorral szerelt GS széria ikonikussá vált, és nagyon örül annak, hogy ezzel az alkalommal egyszerre jelentheti be a BMW Motorrad kínálatának bővülésének időpontjával.

Igen, jól olvastátok, hiszen egy újabb taggal bővül a már évtizedeket átívelő BMW GS széria: 2023 szeptember 28.-án mutatják be a BMW R1300GS-t. Részletekkel még következő cikkünkben visszatérünk, viszont azt már tudni lehet, hogy a BMW a közösségi platformjaikon fogja streamelni a motor bemutatóját, majd szeptember 30-tól élőben is megtekinthető lesz a spandaui gyárban.

Forrás: https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/bmw-r1300gs-r1400gs-m1300gs/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük