Pályán vagy utcán? Az új Brembo GP4-MS-nek mindegy

A 2022-es EICMA-n a Brembo már leleplezte a GP4 termékcsalád új ˝családtagját˝. A GP4-MS egy MotoGP és a WSBK által inspirált féknyereg, mely az idei évtől elérhető lesz a wannabe-GP pilótáknak is.

Középen az új GP4-MS

Ami a képeken is nagyon feltűnő, vagyis a hűtőbordák, az új modell lényege és marketing fogása is. Ezzel a Brembo sokkal jelentősebb hűtést ígér leginkább a pályán, de természetesen utcán is. Az előző modellekhez hasonlóan – ami a GP4-XX és GP4-MX – a monoblokk nyereg nikkel bevonatot kapott. Ez nem csak fényesebbé és simábbá teszi a felületet, de az élettartam hosszabbításáról és a kopásállóságról is biztosít minket. A nyereg egy darab alumínium tömbből kialakított monoblokk, 108 mm-es furattávolsággal rendelkezik, amely kompatibilis lesz a legtöbb európai és japán maxisport villával. A hűtőbordákkal ellátott alumínium féknyereg négy darab fékmunkahengert tartalmaz, mellyel rendkívüli hűtést, és kezelhetőséget ígér.

Ami még érdekesség és egyben hasznos funkció is az a készlethez járó hőérzékeny matrica. A féknyergen lévő, hőre változó matricából leolvashatjuk a nyereg hőmérsékletét, mely hasznos lehet a fékbetét választáshoz, illetve a pálya pitonok ebből láthatják mikor van ideje beiktatni egy kis pihenőt.

Várhatóan 2023 első felében tudhatjuk meg az új modell árát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük