Régi technika, egy új(abb) köntösben

Az EICMA-n bemutatott GTV modell talán senkinek nem okozott különösebb meglepetést. A kozmetikai dolgokból kaptunk egy kis frissítést, a technikaiból viszont annál kevesebbet.

Számomra a legszembetűnőbb változás az egy darabból álló ˝fejidom˝-nak csúfolt valami, amit az előző modellnél (szerintem elegánsabban) egy alakra hasonló formájú plexivel oldottak meg. Ez kicsit játékosabb formát ad a motornak, ami persze nem feltétlenül probléma, hiszen a Vespa mindig is szeretett egy kicsit kitűnni a tömegből, ami véleményem szerint idén is sikerült. A motor színe valószínűleg variálható lesz, a bemutatón egy bézses színnel álltak elő narancssárga és matt fekete kiegészítőkkel: mint például az oldal díszléc, a lámpakeretek, utas kapaszkodó, illetve a lábtartó is (az utóbbi már megszokott a drágább felszereltségű Vespákon).

A jellegzetes első fényszóró elhelyezés megmaradt: ugyan úgy a sárvédő tetejére került, mint a GTV és Sei Giorni modelleken. Ami még újdonság, az a felni, illetve az ülés hátsó részére került egy leszerelhető takaró elem, amely kicsit sportosabbá teszi a gépet. Persze ha ez valakinek nem lenne elég, vagy nem a találná a saját ízlését a színekben, kedve szerint variálhatja a kiegészítőket.

A jól bevált első villán, és az előző típusokban ismert HPE (High Performance Engine), egyhengeres, közvetlen befecskendezéses, négyszelepes, négyütemű, vízhűtéses motoron nem változtattak. A 278 köbcentis motor relatív nagy nyomatékot: 26 Nm-t és 23,8 lóerőt biztosít számunkra, melynek uralásában segít a kipörgésgátló (azért valaki szóljon már, hogy erre homokon vagy havon kívül mikor van szükség), a biztonságos megállásban pedig az ABS.

Végül de nem utolsó sorban megemlíteném a kulcsnélküli indítás funkciót, a telefonnal való összepárosítást, amelyről egy kis LCD kijelző értesít bennünket. A bemutatón Michelin City Grip 2-vel jelent meg a robogó, remélhetőleg gyárilag ezzel lesz kapható, mivel ez a gumi már bizonyított párszor.

Összességében egy újabb kasztnis, minimálisan újragondolt Gtv-t kaphatunk, a legmodernebb Vespa technológiával felvértezve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük