Újabb világbajnokot ünnepelhet a Ducati

Bár hátra van egy versenyhétvége, Alvaro Bautista már most ünnepelhet, hiszen ő lett 2022 bajnoka a Superbike világbajnokságon. A versenyző 2019-ben erősen kezdett a bolognai gyártónál, de a következő két évre mégis a Hondához igazolt. Mivel ott sokkal kevesebb jó eredménnyel büszkélkedhetett az idei évre visszatért az olaszokhoz, az Aruba.it Racing csapathoz. És milyen jól tette! Huszonkilencszer állhatott dobogóra, ebből tizennégyszer a legfelső fokára, ez pedig elég is volt a világbajnoki címhez.

A hatszoros bajnok Rea jelenleg harmadik a pontversenyben, a tavalyi bajnok Toprak pedig a második. A BMW-hez igazolt Scott Redding a nyolcadik helyen áll, mögötte csak egy ponttal marad le a GP-ből idén átszerződött Iker Lecuona, bár ő a hétvégi bukása miatt valószínűleg befejezte a szezont.

A Ducatinál boldogabb gyártó valószínűleg nem lesz ebben az évben, hiszen a gyorsaságimotoros-világbajnokságban minden trófeát elhoztak: övék a konstruktőri cím, a csapat VB-cím és gyári pilótájuk, Bagnaia lett az egyéni világbajnok. Ráadásként az év újonca címét is egy ducatis versenyző, Bezzecchi hozta el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük