Rossi dobogóra állt a dubai 24 óráson

2023 Január 13-15. Között rendezték meg a Dubai 24 órás autóversenyt, melyen 53 csapat indult. Ez volt a GT széria első futama az idei évben és itt indult először Valentino Rossi alakulata az új BMW M4 GT3-assal mely ráadásul gyári támogatást élvez. Rossiék az előző szezont egy Audi R8 volánja mögött teljesítették de a csere úgy tűnik jó hatást gyakorolt rájuk, már ami az eredményeket illeti. Kemény csatában harmadik helyezést ért el a Doktor csapata  az első helyezett WRT és a második Herbert Motorsport csapata mögött.

A Hankook álltál szponzorált 2023-as GT széria már a kilencedik szezonját kezdi meg, melyben rajthoz állnak GT3, GT4 és TCR besorolású autók. 

Az 5390 méter hosszú Dubai Autodrome már a kezdetektől helyet kapott a verseny naptárban, rendelkezik az FIA álltál szerezhető legmagasabb, Grade 1-es licenccel így akár F1 futam is rendezhető a 16 kanyarral rendelkező versenypályán.

A sorozat következő 6 órás futamát az Abu Dhabi területen található Yas Marina aszfalt csíkján fogjak rendezni Január 20-21.én.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük