2022-ben eladási rekordot döntött a Ducati

A Bolognai márka tavaly 61.562 darab motorkerékpárt szállított le. Ez 3,1%-os növekedést jelent 2021-hez képest.

A Ducati legnagyobb piaca talán nem meglepő módon Olaszország volt. Itt 9578 darab motorkerékpár talált gazdára, ez több mint 10%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az Egyesült Államokban az eladások logisztikai nehézségek miatt csökkentek, itt 8441 darabot sikerült értékesíteniük, mely 6%-os csökkenést jelent.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Legnépszerűbb modelljük a Multistrada V4 volt melyből 10.716 peldány került az új gazdájához. Monsterből 7971 valamint Scrambler-ből 6880 darabot értékesített az olasz márka.

2023-ban érkezik a sportosabb Monster – Klikk a képre a kapcsolódó cikkhez

“Az elért eredmény, a folyamatos és következetes innovációnak köszönhető melyet a motorkerékpárjaink fejlesztésébe fektetünk, továbbá törekszünk arra, hogy tovább javítsuk a termékeink minőséget. A Ducati modelljei talán még sosem voltak ennyire kívánatosak, ez talán a motorsportban elért eredményeknek is köszönhető.”

Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója
Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója

Az idei rekord annak fényében még rendkívülibb, hogy a járműipart minden területen ellátási zavarok sújtották, emiatt pedig a várólista hossza is igencsak megnőtt.

A gyártó továbbá a “nyerj vasárnap, adj el hétfőn!” filozófia szerint cselekszik. Így óriási pénzeket fektet a versenysportokba, ami idén meg is térült, hiszen megnyerték a Moto GP világbajnokságot mind egyéni, mind pedig csapat és konstruktőri szinten. Továbbá a Superbike világbajnokságot is az ő versenyzőjük húzta be.

Újabb világbajnokot ünnepelhet a Ducati – Klikk a képre a kapcsolódó cikkhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük