Yamaha Niken model frissités

A Yamaha továbbra is életben tartja a három kerekű Frankenstein doktor által elkövetett gyermekét, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy bejelentették mit tartalmaz majd a 2023-s model frissítés.

Az Euro 5 norma szülte megfelelési kényszer megoldására a szegény ember turbósítását követték el, és növelték a lökettérfogatot. A Tracer 9-ből és az MT-09-ből már ismert erőforráson 5% százalékot hízlaltak és és kissé jobban megdöntve helyezték el az módosított vázban. A felsorolt módosításokhoz igazítva változott az airbox és a kipufogó rendszer is, amivel a rendelkezésre álló szabad magasság is gyarapodott. A blokk előremutató módosításaihoz sorolható az új modellel érkező csúszókuplung, és az immáron mindkét irányba működő gyorsváltó, ami az elődön csak a felkapcsolásokat segítette. A hagyományos bowdenes fojtószelepet ride-by-wire váltja, ennek a szükségét az újonnan bevezetett tempomat hívta életre.

A műszerfal 7 colosra fog növekedni, ami kompatibilis lesz a Garmin navigációs rendszereivel és a mobiltelefonos kapcsolatokat is támogatja. Mindennek kezelésére egy 5 irányban működő joystick-ot kap a leendő felhasználó. Az eszközeink töltésére pedig a műszerfalon elhelyezett USB-A vagy az ülés alatti 12V kimenet használható majd.

A választható riding mode-ok a Sport, Street és Rain, amiket átdolgozott kipörgésgátló elektronika fog kiegészíteni.

A utazás kényelméről átdolgozott komfortú ülések gondoskodnak és egy 70 milliméter átfogó tartományban, manuálisan állítható szélvédő.

Kapott némi ráncfelvarrást a hátsó dobozok rögzítése is, így biztonsággal akaszthatunk rá oldalanként 30 liternyi kemény koffert.

A pontos megjelenés dátumáról és az árszabásokról egyelőre nincs információ, spekulációk szerint ez még 2022 decembere előtt ki fog derülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük