A Ducati a V4-ben látja a jövőt

Stefano Tarabusi és Francesco Milicia, a Ducati vezetői nemrég interjút adtak a brit motorcyclenews online magazinnak a vállalat jövőjét illetően.

“A jövőben több V4-es modellt láthatunk majd, mivel a 150 lóerő feletti motorjainkat V4-es motorral fogjuk gyártani. A V4 egy nagyon fontos platform számukra, melybe már sok pénzt és időt fektettünk, jelenleg is sokat fektetünk, és a jövőben is így lesz. A cég ebben látja legfőképp a jövőjét, ennek köszönhető az erőforrások ráfordítása a fejlesztésekre. Természetesen a V2 sem tűnik el a kínálatból, de a teljesítményben felső kategóriás motorokba a V4-es motor fog kerülni, míg a gyengébbekbe V2.”

nyilatkozta Tarabusi
Jobb oldalt Stefano Tarabusi

Tarabusi emlékeztetett, hogy jelenleg két V4-es motorblokkjuk van: a Granturismo, illetve a Desmosedici Stradale. Azért döntöttek így, mivel 150-155 lóerő alatt, szerintük a legjobb kompromisszum a V2. Emiatt utóbbi fejlesztését sem hagyják abba, hiszen a jelenlegi V2-t, a Testastrettat 2000-2001-ben adták ki, így ideje valami újnak jönnie.

Ez az új irány több modellt is érintene, mint például a Monstert, a Desert X retrot, Multistrada V2-t, de még a SuperSport 950-et is.

Az XDiavel egyelőre kilóg a sorból, hiszen fentiek alapján 158 lóerejével megérett a V4-es blokkra, de várhatóan hamarosan ezt meg is kapja.

“Ahhoz, hogy jó termékeket gyárts, nagy befektetéseket kell tenned. Ahhoz, hogy befektess pedig gyorsan növekvő cég szükséges” …”Több, mint kétszáz új márkakereskedést nyitottunk, és ez mind segíti a cég növekedését. Még soha nem volt ennyire erős a Ducati, mint az elmúlt 2-3 évben”

Francesco Milicia
Francesco Milicia

forrás: https://www.motorcyclenews.com/news/2023/february/ducati-future-plans/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük