Egyedi Dakar minta az igazi KTM fanoknak!

Mikor meghalljuk Dakar város nevét talán minden autó és motorsportban jártas embernek egy dolog jut eszébe: a Dakar Rally. Az 1979-ben először megrendezésre kerülő terepralli első eseménye Párizsból indult és Dakarban végződött, innen az elnevezés. Az évente megrendezésre kerülő rally helyszíne gyakran változik, viszont egy dolog állandó: a pokoli és a versenyezőket minden tekintetben próbára tévő utak.

Ugye milyen dögös a kék alapon, narancssárga Dakar logó, hozzá illő kézvédővel?

A KTM az utóbbi években a motoros kategóriában elsöprő sikert aratott, összesen eddig 19 győzelmet ünnepelhet, az utolsó 22 évben. Ez az arány annyira elképesztő, hogy az idén december 31-én kezdődő 45. Dakar Rally alkalmából a nagy-britanniani Chester KTM kereskedés egy limitált szériás motorral állt elő. A modell nem más, mint a KTM 2022 KTM 890 ADVENTURE EDITION DAKAR, mellyel a KTM arany korszakára emlékeznek, egészen pontosan a 2008-as 990 Super Adventure mintáját eleveníti meg.

Little Stanney, a Chester KTM marketing menedzsere jelentős szerepet játszott a limitált kiadás létrejöttében. Beszámolt az elmúlt évtizedekben szerzett dakaros élményeiről, a számtalan expedicióról amiken vagy pilótaként, vagy operatőrként vett részt.

A legújabb limitált 890 Adventure ára tartalmazni fog a motoron felül egy strapabíróbb kézvédőt, egy egyrészes ülést, illetve a Tech Packot. A Tech Pack a KTM opcionálisian kérhető szoftver csomagja, ami tartalmazza az adaptív féklámpa funkciót, a gyorsváltót, illetve bővített menetstabilizációs funkciókat.

Mint minden limitált motoros termék esetében, a vásárlással / elővéttel sietni kell, ebben az esetben 5db modell áll a vevők rendelkezésére, melyből egyet már előrendeltek. A motort átszámítva ~5.000.000 forintért rendelhetik elő a brit KTM rajongók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük