KTM tulaj vagy és otthon vagy a terepen? Irány a KTM Adventure Rally!

Az osztrák motorkerékpár gyártó cégnek az évek alatt elég erős imidzset sikerült kialakítani. Ennek a titka leginkább a közös programok szervezésében és a nagyon jó reklámarcokban, promóciókban rejlik. A KTM a világ összes területén nagy népszerűségnek örvend, és ezeket a köröket törtetve próbálja kielégíteni vezetéstechnikai tréningekkel, versenyekkel, találkozókkal.

Az egyik ilyen híres programjuk a KTM Adventure Rally, mely a Föld szinte minden kontinensén megrendezésre került már. Az eddigi európai szériában már szerepelt Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Görögország és nemrégiben Franciaország. 2023-ban egy kissé hidegebb helyre költözik a verseny, Norvégiába, egészen pontosan Lillehammerbe. A helyszín egyesek számára talán ismerős lehet, mivel az 1994-es téli olimpiai játékok és a Top Gear által szervezett Top Gear Winter Olympics is itt volt megrendezve.

A fagyos időjárás helyett viszont várhatóan egy barátságosabb időjárásban kell majd a jelentkezőknek versenyeznie. A rally 2023 július 24-én kezdődik és július 28-án fejeződik be, ebből 25-től 27-éig lesz teljes értékű versengés, mivel az első nap regisztrációs nap, az utolsó pedig a távozás napja. Már azt is tudomásunkra adta a KTM, hogy a verseny majd a Kvitfjell Hoteltől indul, ez lesz a versenyzők bázisa.

A legutóbbi francia verseny láthatóan élménydúsra sikerült

Az esemény szervezői maximum 150 résztvevőt határoztak meg. A 150 versenyző közül 4 darab 24 fős csoportnak „tour guide” fogja mondani az utat, a maradék 54 fő pedig magukban és a GPS utasításokban fog bízni. A márka szokásához hűen a résztvevők maximális támogatást fognak kapni. A nap végén vacsorával, zenével és szórakoztatással várják a már-már elkényeztetett versenyzőket. Ha ez nem lenne elég, a gyári szerviz csapat megbizonyosodik arról, hogy a következő napi megpróbáltatásra megfelelő állapotban legyen a gép. Ha már másért nem is, de egy alapos szervízért érdemes jelentkezni a versenyre.

Na de mik a kikötések? Ezt a kérdést a KTM lazára fogta, mivel az egyetlen feltétel, hogy KTM-el induljunk. Az évjárat, a modell, a hengerűrtalom, a versenyző tapasztalata lényegtelen dolog, a bátrabb sportolók akár egy RC-vel vagy egy Duke-al is indulhatnak, tetszés szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük