Gyönyörű sorkettes őrület amin Guy Martin is dolgozott

A britek saját EICMA-ja a Birminghamben megrendezett Motorcycle Live Show bővelkedett az ottani kisebb márkák alkotásaiban. Ezek közül az egyik a Dot nevű frissen felélesztett nagy múltú gyártó. A sztorijuk 1908-ban kezdődött, amikor az alapító, Harry Reed megnyerte a Man TT-t a saját építésű motorjával és az ekkor indult gyár egészen 1978-ig működött.

A sorkettes blokk a Kawasaki Z650-ből származik

A TT-s hagyományokra alapozva a most bemutatott modellek fejlesztésében a korábbi versenyző legenda Guy Martin is közreműködött. A Dot Demon, ami egy Scrambler, a Reed Racer café racer és a limitált kiadású Street Fighter ugyanazokon az alapokon osztoznak. Az acél cső vázban teherviselő elemként funkcionál a Kawasaki Z650-ből származó sorkettes blokk. Ez a maga 67 lóerejével nem kimondottan erős, de a 168 kilogrammos motort biztosan könnyen mozgatja.

Figyelemre méltó részlet a hátsó lengővilla, melyet szintén acélcsőből hegeszt a gyártó és szuper jól néz ki. A 17 colos kerekeket elől 300 milliméteres dupla tárcsák és Brembo nyergek fékezik. Hátul 220 milliméteres a tárcsa. A futómű a Showától származik: hátul központi rugóstag, elől pedig fordított villa szolgáltatja a rugózást és a csillapítást.

Nem csak a külseje, de az ára is a prémium kategóriába pozícionálja a motort. A Dot Demon scrambler ára 20 000 font, ami több, mint 9,5 millió forint. A Reed Racer és a limitált kiadású Street Figher 25 000 font, azaz majdnem 12 millió forint.

Nem néz ki rosszul a fényszóró, de eléggé aliexpresses hatást ad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük