Így lehet tökéletes retro Yamahád

A Yamaha XSR900 a piacon fellelhető egyik legkívánatosabb retro stílusú motor, de mit szólnál hozzá ha most azt mondanám, hogy lehet még sokkal menőbb is? A japán Y’S Gear egy a 70-es YZR500-as verseny gépre hajazó idom szettet dobott piacra. Ezzel a változtatással egyedivé varázsolhatod a motorod és biztos lehetsz benne, hogy még egy ilyen csoda nem fog szembe jönni az utcán. Miután a szettet felpattintottad ne csodálkozz, ha mindenki utánad fordul az utcán és a parkolóban is folyamatosan a te motorodat fogják vizslatni. Amikor először megláttam a képeket, őszintén leesett az állam.

Y’S Gear idom szettje tökéletesen hozza a régi versenygépek hangulatát. A fehér-piros fényezéssel párosítva pedig egyből a 70-es évek versenypályaira repít vissza minket. A készlet tartalmaz egy új fejidomot, hátsó segédkeret-burkolatot, ülés burkolatot, első sárvédőt és üzemanyagtartály-burkolatot.

Hunyorítva egyébként simán bele lehet látni a Bimota KB4-et, amiben a japán konkurens Kawasaki 1043 köbcentis blokkja található, de nagy eséllyel az XSR az utólagos body kittel is olcsóbb és még a színei is hasonlóak.

Az Y’S csomagját választva egyébként megkapjuk a történelmi gépeken használt emblémákat és hozzájuk tartozó feliratokat is. Az i-re a pontot pedig azzal tehetjük fel, hogy a készletet mindössze két-három óra alatt a gépre is fel tesszük.

A fehér piroson kívül kék és fekete szett is kapható, de ezekhez csak a fejidom és az ülésburkolat jár, hiszen gyári színkóddal készülnek, így passzolnak a többi idomhoz.

A Yamaha YZR500-ast méltán nevezhetjük legendának, hiszen különféle variánsái 1973 és 2002 között tíz alkalommal tudtak diadalmaskodni a világbajnokságon. Nyergében nem kisebb alakokkal mint Giacomo Agostini, Kenny Roberts, Eddie Lawson vagy Wayne Rayne.

YSXSR900-3

kép 1 / 10

Az Y’S nem az első vállalat ami külsőleg öregíteni próbálja a Yamaha valamelyik modelljét, nem rég a Unit Garage adott ki hasonló body kitet a Tenere 700-hoz, igaz az nem gyorsasági, hanem terep versenygép stílusú.

Ha szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, ne felejtsd el kedvelni a facebook oldalunkat, hogy értesülhess a legújabb cikkeinkről. Hamarosan pedig indul a youtube csatornánk is, ahol a teszt videók mellett podcasttel is készülünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük