Jorge Martin átigazolna?

Nesz a Pramac Ducati fészke körül: Jorge Martint a Yamaha háza csalogatja.

A spanyol versenyző már két éve versenyez a MotoGP-ben, idén a 2023-as szezonban még a Pramac Racing színeiben indul, ezennel harmadjára. Ugye az ’22-es szezon egyik fő témája volt, hogy melyik ifjú titán ülhet Miller helyére a gyári Ducatira. Végül Bestia vitte a széket, hiszen Martinator hiába futott zseniális kvalifikációkat, a futamokon túl sokszor bukott.

A Ducati szatellit csapataként működő Pramacnál a spanyol versenyzőnek 2023 végéig van szerződése, így már gondolkodhat a Yamaha ajánlatán. Az egyezkedések a Man on Wheels tudomása szerint már megkezdődtek, melyben vezető szerepe van Lin Jarvisnak, a Yamaha csapat vezérigazgatójának.

A Pramacnál Marco Bezzecchi neve merült fel, aki jelenleg a Mooney VR46 Racing Team nagy reménységű pilótája. A kör pedig be is zárulhatna, ha Morbidelli – aki Rossi pártfogoltja – a Doktor csapatába távozna a Yamahától.

A Yamaha gyári ülése egyfelől vonzó, viszont nem túl bíztató Fabio Quartararo előző évben szerzett eredménye, amihez nagyban hozzájárult a Yamaha motor alulteljesítése.

A Yamaha engesztelni próbálja Quartararót – Klikk a képre a kapcsolódó cikkhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük