Renderelt képeken a Yamaha új sportmotorja az R9

Talán már senkinek nem mondunk újat azzal, hogy a motoros világ idejében számolva igencsak közeledik a sornégy gyűlölő, sportmotor gyilkos Euro 5-ös norma.

Számos motorkerékpár gyártó cég a sorkettes blokkok fejlesztésében látja a megoldást a közeledő veszélyre, ez alól nem kivétel a Yamaha sem. A gyártó legutóbbi modellje az R7-es nagyon vegyes reakciókat váltott ki a közönségből, ez talán az új hír hallatán se lesz máshogy.

A Motorcycle News elmondása szerint, az egyik kontaktjuk bizalmas információt szerzett, miszerint új sportmotor van a láthatáron. A recept már ismert, egy már létező modell szívét átültetni egy másik, már vagy létező vagy új vázba. Ezt még ne vegyük készpénznek, de az új R9-es várhatóan a Yamaha MT09-es 888 köbcentis sor hármas 117 lóerős blokkjával fog érkezni, egy teljes idomos vázzal.

Egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, mivel a naked és sporttúra hullám után végre kaphatunk egy újabb sportmotort, ami azért mégsem ízig-vérig sportmotor. Hogy ne a rossz oldalát nézzük a dolgoknak, ha igazak a pletykák egy kiváló átmenetet kaphatunk az új R7-es és az R1-es között, mellyel középtartományotól már egy igen bökőset lehet motorozni.

MT09 háromhengeres blokk

Ha a Motorcycle News hírszerzői nem tévednek az új modell bemutatása 2024-re tehető. A dátum valószínű köthető lesz az ikonikus R1-hez, melynek abban az évben lesz a negyed százados évfordulója. Feltehetően ez megjelenik majd a motor fényezésében is.

A mendemondát viszont alátámasztani látszik az a tény, hogy az R9 név több kontinensen is le lett védve, ez már egy éve, 2021 elején derült ki. Az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandban is le lett védetve a név, illetve a ˝YZF-R9˝ szó is védelem alá került a Fülöp-szigeteken.

A renderelt képen feltűnő elem az aerodinamikai szárny, illetve az R szériára jellemző színek és minta.

A többi technikai infó még ködös, viszont ha a Yamaha folytatja a mostanában elhíresült gazdasági modellt, melynek lényege, hogy már meglévő modellek alkatrészeiből (esetenként minimális változtatással), egy új motort dobnak ki, nincs kizárva, hogy számos futómű elem, elektronika lesz átpakolva az MT09-ből.

Forrás: https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/yamaha-r9/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük