Nem is vagy öreg, hiszen még a Ninja is csak 40 éves

A Kawasaki Ninja két dologgal forrt egybe a 40 éves fennállása alatt: az egyik a Top Gun, a másik pedig a sportmotorozás. Utóbbival az a jó, hogy amiatt dolgoztak rajta rengeteg munkaórát a japán mérnökök, szóval talán megérte.

A jövő évre a Kawasaki buli helyett limitált kiadásokkal ünnepli a teljesítmény és innováció négy évtizedét. Az újdonságok először a tekintélyes EICMA show-n voltak láthatóak Milánóban élőben, de online már korábban bemutatásra kerültek. A három gép között megtalálható a Ninja ZX-10R, amely több WorldSBK bajnoki címet is magáénak tudhat, a nagy múltú 636 köbcentis Supersport Ninja ZX-6R, valamint a már közönség kedvencé vált Ninja ZX-4RR.

Minden gép a Kawasaki World Endurance csapatának a korai 1990-es évekbeli, zöld, kék és fehér színű festését kapja. Az 1989-es ZXR szériájú gépek számára kifejlesztett egyedi festés a retró iránti vonzalmat ötvözi a friss és kortárs megjelenéssel.

Minden motoron a 40. évfordulós logó díszíti az üzemanyagtartályt, a festést pedig gondosan igazították az idomzathoz, míg a hangsúlyos Kawasaki logót eredeti vázlatok alapján alkották meg. Sőt, a hátsó burkolaton látható lökettérfogat-jelölések is ezt a korszakot idézik. A limezöld kerekek és az ezüstre festett alkatrészek (beleértve a vázrészeket is) bizonyítják, mennyire aprólékosan dolgoztak ezeken a gépeken a Kawasaki formatervezői.

A kawasaki.hu-n jelenleg elérhető árlista alapján az évfordulós modellek nem térnek el árban a többi színkombinációtól.

Persze a japán gyártó a múltidézés mellett szokásához híven az innovációban is élen jár. Erre jó példa a nemrég megjelent Ninja 7 Hybrid:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük