Újabb vágykeltő MV Agusta különkiadás: Superveloce 98

Idén ünnepli a 98-asként ismert legendás motorblokk születésének 80. évfordulóját az MV Agusta, és e jeles alkalomból a gyártó a Superveloce 98 nevű limitált kiadású motorkerékpárral örvendezteti meg a rajongóit, mellyel a motorkerozás egyik legikonikusabb márkájának születését kívánja feleleveníteni.

A Superveloce 98 neve a gyártó első motorjára utal, és ez a legújabb limitált modell az olasz gyártótól. Ahogy az olaszok különkiadásaitól megszokhattuk, a fő vonzerőt az egyedi fényezés jelenti, ami ezúttal mélyvörös színű, utalva az MV Agusta 98-as eredeti, 1940-es évekbeli színére.

A Superveloce technikai alapjai közé tartozik a 798 köbcentis háromhengeres motor, amely 147 lóerőt termel, és képes 240 kilométer/órás csúcssebességre.

A motoron számos exkluzív funkció található, amik közül sokat már elvárnak a vevők a prémium kategória esetében:

  • Titán szívó és kipufogó szelep
  • 5,5 hüvelykes színes TFT kijelző
  • Tempomat
  • Rajtautómatika
  • FLC (Front Lift Control)
  • Bluetooth GPS MV Ride App a navigáció tükrözéséhez, alkalmazás vezérelte motor és vezetősegéd beállítások
  • Üzemanyagtank fedél (bőrszíjjal)
  • Alcantara vezető és utas ülés
  • Mobisat lopásgátló rendszer geolokációval

A Racing Kit választásával a motor továbbá ellátható egy tripla-kimenetű Arrow kipufogóval, speciális Racing Kit térképpel az ECU-hoz, ülés púppal, egyedi ponyvával, és egy eredetiség igazolással.

Igazi luxusmárka, telis-tele különkiadásokkal

Az eredeti MV Agusta 98-as, amely után az új Superveloce különkiadást nevezték el, 1943-ban lett tervezve, amikor Gróf Domenico Agusta felismerte, hogy az olaszoknak a háború után inkább kis kapacitású motorkerékpárokra lesz szükségük, nem repülőgépekre. A motor alapvető célja az volt, hogy hozzáférhető és funkcionális legyen. Ehhez képest ma már a gyártó termékpalettája teljesen eltolódott a luxus irányába, de legalább így valóban különleges színfoltjai tudnak lenni ennek a világnak.

Az MV Agusta egyébként viszonylag gyakran dob piacra vágykeltő különkiadásokat. Tizenegy hónapja írtunk a Reparto Corse szériáról:

Majd nem sokkal később érkezett a MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro:

Az USA piacát pedig egy amcsi zászló színeibe burkolt függetlenség napi Dragsterrel igyekeztek megörvendeztetni:

És ha még ez sem lenne elég, Massimo Tamburini fia az apja által tervezett, legendás MV Agusta F4-hez készített egy ráncfelvarott body kitet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük