“Rossi vajon klónozással, vagy tenyésztéses úton állítja elő az ifjakat?”

Alább egy kis ízelítő Guld Peti újabb tényfeltáró cikkéről, melyben egyaránt találunk elemzést a korábbi argentin GP-ről, és az azóta eltelt másfél hét gyorsasági motoros friss infóiról:

“…Az argentin hétvége másik nagy meglepetése, noha a szakma már csak a pillanatot várta, mégis Marco Bezzecchi volt. Ő az a versenyző, aki egyetlen kisebb kategóriában sem szerzett bajnoki címet, és futamgyőzelmekben sem bővelkedhet, mégis sokan úgy vélik, ő lehet az akadémia azon mentoráltja, akiben minden olyan tulajdonság egyszerre fellelhető, amely a többiekben csak elemenként. Nyílt titok, hogy nem hivatalosan Marco Simoncelli volt Valentino Rossi első igazi tanítványa, akkor még akadémián kívül, így talán az sem véletlen, hogy Bezzecchiben sokan egy precíziós Simoncellit vélnek felfedezni. Mert a vagabund, bevállalós személyiséghez egy végtelenül precíz, kiegyensúlyozott motoros tartozik, olyan alázattal és elszántsággal, amelyből Morbidelliben leginkább a szerénység és a lágyság bővelkedik, míg az alázat, a végtelen gyakorlás, és küzdeni akarás Pecco Bagnaiában. A brahi, a verseny kontrollálása, és az eszeveszett tempó pedig egyértelműen a mentor, Valentino Rossi tulajdonságai voltak egykor. Persze ezek után joggal kérdezhetjük: Rossi vajon klónozással, vagy tenyésztéses úton állítja elő az ifjakat? – mégis azt gondolom, a karizmája és a lénye pont elegendő, hogy ezek a srácok magukba tudjanak szívni mindent.

Bagnaia ezzel szemben sokszor még úgy is talány, hogy olyan szép jelzőkkel illetjük, mint néhány sorral feljebb. Noha ezek kivétel nélkül igazak rá, ha utoléri egy rossz pillanat, mint Argentínában, önmagát is nehezen fejti meg, és bukásának okai is homályosak maradnak. Tény, hogy egész hétévégén panaszai voltak, pénteken még lázzal küszködött, a további napokon pedig barátnőjét hiányolta. Ettől függetlenül egy hasonló, nem várt hiba csak komoly igyekezettel tolerálható. Persze az sem kizárt, hogy csak mi vagyunk túlontúl maradiak, hiszen a tavalyi, japán bukását is menedzselte, miközben a pálya szélén állók hitetlenkedve követték az eseményeket.”

További részletek Peti facebook oldalán:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük