Suzuki versenymotor eladó, egyenesen a MotoGP-ből

Melyik MotoGP rajongó ne játszott volna el a gondolattal, hogy mire lenne képes egy olyan motorral, amivel a kedvenc versenyzőink csatáznak? Ilyen közel még sosem lehettünk ahhoz, hogy egy hús-vér király kategóriás versenygép a birtokunkba kerüljön, ugyanis épp hirdetnek egyet a facebook marketplace-en.

Persze lehet az egész csalás is, de a képek alapján Thaiföldön egy 2021-es Suzuki GSX-RR motorkerékpárt árulnak, legalábbis annak nagy részét. A főváz, első villa, hátsó lengőkar, üzemanyagtank, motorblokk és a kipufogó van benne a 35.000 eurós árban, de további 6.500 euróért a kerekeket és egyéb alkatrészeket is odaadja a hirdető.

Ugyan Thaiföld nem a szomszédban van, de elvileg a világ bármely szegletébe kérhető szállítással a motor. Nyilván ez megdrágítja az amúgy sem alacsony árat. Azonban ha nem kamu a hirdetés, akkor egy olyan versenymotorral lehetsz gazdagabb, amivel Joan Mir a 3. helyet szerezte meg a 2021-es VB pontversenyben. Igaz Alex Rins csak 13. lett, de neki sajnos szokása mostanában, hogy sérülései miatt többet van távol a versenyektől, mint pályán.

Amennyiben nem áll rendelkezésre a fenti összeg egy ilyen csoda megvásárlására, az eladó kínál MotoGP specifikációjú kipufogókat és lengőkarokat is saját motorod tuningolásához.

A Honda árult rendszámos MotoGP motort

2015-ben a Honda piacra dobta az RC213V-S típust, amivel gyakorlatilag a MotoGP technikát vihetted le utcára, rendszámmal. Persze minimális módosításokkal: kettő helyett három gyűrűsek a dugattyúk, a szelepeket hagyományos szeleprúgók húzzák vissza, nem légrugók, és nyilván önindító és irányjelzők is vannak a motorban.

Azonban mivel ezeket a Hondákat nagyon hamar felvásárolták a gyűjtők, ezért jelenleg 250.000 euró körül lehet őket beszerezni másodkézből, amihez képest a Suzuki MotoGP motorjának 35.000 (kerekekkel 41.500) eurós ára nevetségesen olcsónak mondható. Főleg, hogy a japán gyártó tavaly év végén kivonult a szériából, így a meglévőkön felül belátható időn belül nem fognak újabb Suzuki MotoGP motort gyártani.

Persze amennyiben a hirdetés nem átverés, akkor is kevés az esélye, hogy megkaparinthatunk egy ilyen ritkaságot, ugyanis valószínűleg már rég elvitték. Azért álmodozni lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük