Színre lép a sötét ló

A téli uborkaszezon után a tavaszi várakozás az első motoros eseményekkel és bemutatókkal szokott kezdődni. Március 9-11 között rendezték meg a Daytona 200 futamát, a Rat’s Hole Motoros Show-t és az utóbbi hét évhez hasonlóan egy különleges kiadású modell kiadását az Indian Motorcycle és a Jack Daniel’s lepárló közös fejlesztésében. Taktikus és megfontolt időzítéssel élve, itt van a legújabb egyedi ajánlat a két klasszikus amerikai márka kínálatából, amelyet a már megszokott módon Klock Werks Custom Cycles-nél fejlesztettek: a 2023-as Jack Daniel’s Limited Edition Indian Chief Bobber Dark Horse.

Az idei választott platform az Indian Chief Bobber modellje, amely egy levegőhűtéses Thunderstroke 116 motorral van szerelve. Mivel ez egy felső kategóriás Dark Horse iteráció, a fekete 50 árnyalata az uralkodó stíluselem, kivéve a szelepfedelet és a nyomórudak alagútjait, amik egy megmunkálatlan fém felületre hajazó ezüstös fényezéssel lettek ellátva. A 2023-as JD Chief Bobber egyedi alkatrészei között szerepelnek még a kontrasztos, fehér középrésszel rendelkező kerekek, az egyszemélyes függesztett nyereg és a Klock Werks füstös plexi.

A Chief Dark Horse változat kapott némi prémium kezelést is, mint az Indian Pathfinder 5-1/4 hüvelykes adaptív LED fényszóró, három választható vezetési mód, ABS, és az Indian Ride Command fedélzeti szórakoztató rendszere. A Jack Daniel’s motorkerékpárok még további egyedi elemekkel rendelkeznek: jól látható logókkal és már-már kicsit túl erősre vett brandinggel a kézzel készült fényezés elemein. A márka nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet egyetlen termékére, az Old No.7 Tennessee Whiskey-re.

“A Jack Daniel’s Limited Edition Indian Chief Bobber Dark Horse ismét egy erős és dinamikus megtestesítése a minőségnek, a kézművességnek és a részletekre való odafigyelésnek, amely az alapköve mindkét márkának”

Aaron Jax, az Indian Motorcycle alelnöke

A grafikák és fényezés terén még érdemes lehet megemlíteni, hogy a Super Graphite Metallic fantázia nevű színük keverésekor igazi whiskyt is felhasználtak az alapanyagban.

A hagyományhoz híven a 2023-as motor is limitált szériában érkezik. A maximális darabszámot 177-ben korlátozták világszerte.

Manapság már ritka az élvezeti termékek és az autó vagy motor márkák ilyen mértékű együttműködése, nem kevésbé az egyértelmű ábrázolása a konkrét járművön. De ez a kooperáció ígéretesnek mutatkozik, nem mellesleg a korábbi modellek is egytől egyig rövid idő alatt találtak gazdára, így nincs mitől tartaniuk.

A rendeléseket az indianmotorcycle.com weboldalon keresztül lehet leadni 2023. március 14. óta, és a megjelenés első körben az Egyesült Államokra és Kanadára korlátozódik várhatóan a hónap végéig. A legfontosabb pedig, hogy a modell induló ára 24 499 amerikai dollár ami jelen árfolyam mellett 8 890 000 magyar forint, vagy 1203 üveg whisky.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük