Új Harley-Davidson dizájn, a szabadság jegyében!

A nemrégiben a Chester KTM illetve Harley Davidson kereskedés által bemutatott, 2008-as Dakar-rally mintázatú KTM 890 Adventure-nek nagy sikere lehetett, mivel egy újabb dizájnnal készültek.

Egyedi Dakar minta az igazi KTM fanoknak! – Klikk a képre a kapcsolódó cikkhez

Ez alkalommal nem mást, mint a Harley Davidson Pan Americat ajándékozták meg, egy nagyon pofás fóliázással. Az ötlet ihlete az amerikai P47 Thunderbolt volt, melynek főbb vonalait, mintáit hordozza magán. A fent említett vadászgép a második világháborúban játszott nagy szerepet, egészen pontosan egy kísérővadász repülőgép volt. A Pan America nem csak az akkoriban nagyon nehéznek mondható tömegében mutat hasonlóságot, hanem a kinézetet próbálta átmásolni – sikerrel.

A konkrét modell, amiről ihletet vettek, az amerikai repülő ásznak becézett, Lt Glenn Eagleston repülője volt. A pikken elhelyezett koponya mára már sokak számára ismert motívum, nyilván ez is helyett kapott a motor elején. A citromsárga repülő orr és propeller végek átkerültek a Harley Davidsonra is, a motor elején és a tankon is látható, kicsit viseletes textúrájú fólián kap helyet. Kreatívan megoldva, a teleszkóp védő végein is felcsillan a sárga csík: Fraser Barsby, a Chester márkakereskedés marketingese elmondása alapján ez a propellereket eleveníti meg. Fehér szín csak kis mértékben van a tankon, viszont a motor maradék része teljesen fekete.

Az apróbb részletekre is figyelve, megadtak a repülő századokon is megtalálható azonosító számot, mely a motor oldalán jelenik meg. Fraser Barsby azt is elmondta, hogy nem volt nagyon könnyű dolguk. Az alap elképzelés felvázolása után még öt darab látványterv készült, melyek mind a kukában kötöttek ki, de végül sikerült egy mindenkinek tetsző dizájnt létrehozni.

Ez a kiadás pár hónapig lesz elérhető, viszont annyit elárultak, hogy ezek után is készülnek valamivel, ami valószínűleg egy Sportster modellt fog díszíteni. Ha megvásárolni nem is tudjuk, de egy pillantást mindenképp megéri vetni rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük