120 év, 120 fa

Eddig igencsak úgy tűnik, hogy 2023 a Harley-Davidson éve. Még csak az áprilisnak sem értünk a végére, de már temérdek újdonsággal és programmal rukkolt elő a Harley, ami nem véletlen, hiszen idén lettek 120 évesek, és ennek az ünneplését sem bízzák a véletlenre. Az amerikai cég a 120 éves évfordulót össz-európai szinten a Papp László Budapest Sportarénában és környékén ünnepli, a fesztivál programját itt olvashatjátok.

Viszont ezzel az aprósággal nem érik be, így hát egyéb programokkal is készültek. Az élhetőbb Budapestért, és ezen belül is a zuglói lakosokért, Dobai Attila, a HOG budapesti chapterének vezetője és egyben a magyar H-D közösség arca, Horváth Csabával, Zugló polgármesterével karöltve 120 darab cseresznyefát ültetnek idén. A Föld napján megrendezésre kerülő eseményen, a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében mintegy 30-40 Harley tulaj jelent meg. Mindezt a budapesti HOG (Harley Owners Group) tagokkal és az önkormányzat segítségével vitték végbe, ugyanis maguk a HOG klubtagok fejezték be a fa ültetését. Ebből ez alkalommal 20 facsemete került elültetésre, melyek a Stefánia úton folytatják az életüket. A maradék 100 darab cseresznyefát pedig később, ősz környékén ültetik el a Rákos-patak mentén.

13:00-kor már hallani lehetett a távolból érkező Harleyk pöfögését, melynél csak egy dolog volt szebb: a sarkon beforduló gépek látványa. A Harley-Davidson most is megmutatta amiben igazán erősek: a közösség. Ez nem csak a tagok öltözékén feltűnő HOG emblémákon és felvarrókon mutatkozott meg, hanem leginkább az esemény hangulatán. Ez egyébként nem az első fa ültetős akció volt, hiszen a századik évfordulón, húsz évvel ezelőtt szintén 120 fát ültettek el, akkor a Budakeszi úton. Miután Dobai Attila köszönetet mondott Horváth Csabának, illetve Szabó Józsefnek a fák elültetésében, ennek a környezetnek a megteremtésében, kezdődhetett a lényeg.

A fák már félig elültetett állapotban várták a motorosokat, viszont a gyökerek földdel való betemetése, karók leszúrása és a locsolás még rájuk várt. A nehéznek hangzó földmunka egyébként hihetetlenül jó hangulatban telt el, a fák gondozása folyamatos mosollyal, nevetgéléssel és fotózkodással telt el. A sikeres ültetés után pedig egy gyönyörű díszmenettel távoztak a HOG tagok.

A távozás pillanatai

A fotókért köszönet Branstetter Sándornak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük