Nyerj egy limitált motort a Harley 120. születésnapi buliján

A Harley-Davidson 100 nappal a várva várt születésnap előtt sajtótájékoztatót tartott Budapesten. A rendezvény keretében beszéltek a 120 éves Harley-Davidson európai fesztiváljáról, melyet idén június 22-25. között rendeznek meg Európa szívében, Budapesten.

A Harley-Davidson egyedülálló, 120 éves örökségét egész éves ünnepségsorozat kíséri, amelynek európai csúcspontja a budapesti esemény. A fesztivált kevesebb mint egy hónappal a különleges Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tartandó homecoming rendezvény (július 13-16.) előtt tartják meg.

A budapesti rendezvény nem csupán az elmúlt 120 év ünneplése lesz, az amerikai márka a jövőbe is tekint, hiszen a legújabb modelljeiket és a teljesen elektromos Livewire motorkerékpárokat is kiállítják. Az új motorkerékpárokat négy napon keresztül lesz lehetőség kipróbálni a magyar főváros utcáin.

A március 20-án, egy különleges, dunai hajóúton megtartott sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a rendezvényre jegyet váltók közül a legszerencsésebb egy vadonatúj Harley-Davidson Heritage Classic 114 típusú, kifejezetten a 120. évfordulóra gyártott motorkerékpárt nyerhet meg több, mint tíz millió forintos értékben.

A fesztivált az új Puskás Aréna Parkban rendezik, a stadion főépületében és annak parkjában, valamint közvetlenül a stadion előtti széles sugárúton. A fesztivál ideje alatt a Harley-Davidson és a rendezvény partnerei rengeteg programmal kedveskednek a résztvevők számára.

A koncerteken fellép az Airbourne, a Larkin Poe, a Deep Purple legendája, Glenn Hughes, és olyan nemzetközileg ismert és elismert zenekarok, mint a Wolfmother vagy a The Darkness.

A jegyek széles skálája áll rendelkezésre, a négynapos és VIP-jegyektől a napi belépőkön át a családi, illetve kifejezetten magyar érdeklődőknek szóló jegyekig. A rajongókat hat színpadon, több mint 50 zenekar szórakoztatja majd.

A fentebb említettek mellett más motoros programokkal is kedveskedik a látogatóknak a Harley Davidson csapata: többek közt látványos motoros bemutatók, kaszkadőrök, freestyle motokrossz és triál események. A beltéri kiállításon vissza tekinthetünk az amerikai márka múltjába, mely 120 éve íródik, és végig kísérhetjük a HD motorkerékpárok jelenét és jövőjét is.

Számos szórakoztató zónát is felépítenek a Puskás Aréna Parkban. A fesztivál ideje alatt sokféle interaktív programot kínálva lesz többek közt az adrenalin- és családi park, utóbbi bármely korú gyermeknek, és nem utolsó sorban a szabadtéri mozi, ahol olyan filmeket vetítenek, amelyekben az elmúlt 120 év Harley-Davidson motorjai szerepelnek.

Több mint 80 étel- és italárusító hely kínálja szolgáltatásait a nemzetközi és a hagyományos magyar konyha választékával, 200 árus és számos hivatalos Harley-Davidson kereskedő is jelen lesz. A Harley-Davidson Expo mellett megrendezik az épített motorok bemutatóját is, mely június 23-án a Puskás Aréna Parkban lesz látható. Amennyiben pedig a távoltól érkező – hiszen még Indonéziából is ellátogatnak a rendezvényre -, vagy akár hazai Harleysoknak műszaki problémával kell megküzdeniük, a budapesti Harley-Davidson kereskedés szakemberei a helyszínen tudnak szakszerű segítséget nyújtnai.

„Mivel körülbelül 100.000 embert várunk az eseményre, a fesztivál a motoros közösség hatalmas ünnepének ígérkezik, amelynek házigazdája a legnagyobb örökséggel rendelkező márka. A Harley-Davidson 120 éve a világ ikonikus motormárkája, ezért idén júniusban őszintén ajánlom Budapestet úticélul a Harley-Davidson motorosoknak, a Harley-tulajdonosok csoportjának, és persze a teljes motoros közösségnek, valamint a zenét és adrenalint kedvelő érdeklődőknek szerte Európában. Tartsatok velünk életetek legnagyobb utazásán!”

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson európai régiójának alelnöke

A sajtótájékoztatón köszöntötte a résztvevőket dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, aki elmondta, hogy a legszebb dolgok egyike az életben, ha az embernek van hobbija, amiért él-hal, és ami akkor is mérföldkövet hagy maga után az életben, ha a munkahelyen, a családban, vagy csak úgy a sors viharai között nehézségeket élünk át.

„Még szebb, ha ez a hobbi közösséget, második családot tartogat, és olyan lehetőséget, amely a világ számos pontját teszi ismerős ismeretlenné számunkra. A Harley-Davidson motorok szerelmeseinek ez mind megadatik – mondta dr. Bősz Anett. – A futók körében elterjedt a gondolat, hogy annak is megvan a helye az életünkben, ha épp akkor elfutunk valahonnan, és annak is, ha épp átfutunk az új, a megújult életünkbe. Az utat lényegében mindegy, hogy mivel tesszük meg, a kérdés, hogy hogyan, és mit tartogat számunkra. El kell indulni, meg kell érkezni. Az út pedig tényleg számos esetben fontosabb, mint a végcél. Mindemellett, örömmel köszöntöm Önöket Budapesten, büszkeséggel tölt el, hogy ezúttal szeretett városunkat választották végcélként, remélem, olyan élményeket szereztek az út során és itt, a fővárosban, amelyeket sosem felednek!”

Szalay Balázs, a hazai rendező Sportmarketing Ügynökség ügyvezetője hozzátette, nem csupán a fővárossal, hanem a kerülettel is nagyon jó kapcsolatot ápolnak a szervezők, az együttműködés keretében a szervezők a Budapest Chapterrel közösen fákat ültetnek a Hungária körúton és a Gvadányi úton. Szintén a kerülettel együttműködésben a Stefánia út Puskás Aréna felőli oldalán lakók ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

„Nagy megtiszteltetés, és egyben nagy feladat, hogy Budapest látja vendégül a 120 éves Harley-Davidson európai fesztiváljának résztvevőit. Naponta több tízezer embert várunk a Puskás Aréna Parkjába. A jegyek jól fogynak, várhatóan elképesztő hangulatban zajlik majd a fesztivál – mondta Szalay Balázs. – Ehhez rendezői oldalról mi a magunk részéről próbáljuk a maximumot hozzátenni a koncerteken, motoros bemutatókon és kiállításokon kívül olyan programokat is kínálunk, amelyek által a család minden tagja megtalálja a neki való szórakozást: ilyen lesz az ingyenes family park, a minimotoros verseny kicsiknek, valamint az adrenalin park, amelyben a katapult vagy a bungee jumping igazi bátorságpróba. Sütő Enikő táncos koreográfiájára magyar modellek mutatják be a Harley-Davidson új ruhakollekcióját, ezen felül pedig lesz szkanderverseny, és zajlik majd a parkban egy nemzetközi erőember-verseny is. Tíz és tizennyolc év közötti fiatalok szállnak harcba a rock gitár-világbajnokságon, amelyen Frenreisz Károly lesz a zsűrielnök, de a zsűri többi tagját is neves magyar gitárosok alkotják. Arról is gondoskodunk, hogy az idelátogató motorosok számára ne maradjanak rejtve hazánk természeti kincsei és gyönyörű tájai: tíz különböző túrát szervezünk, amelyek egyedül vagy csoportban, esetleg vezetett túra keretében is teljesíthetők, és bemutatják hazánk legszebb vidékeit, kedvet csinálva a visszatéréshez.”

Az elővételes jegyek széles választéka már most kapható az eseményre a hd120budapest.hu oldalon. A H.O.G. tagoknak hűségük elismeréseként a mostani elővásárlási időszak alatt minden általános jegytípusból kedvezményt adnak. A tizenkét éves kor alattiak ingyenesen kísérhetik el szüleiket a rendezvényre.

További részletekért tekintsd meg a sajtótájékoztatóról készült videónkat:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük