Kár, hogy a régi jóból már nem maradt semmi… vagy mégis maradt valami?

A Honda Motor a Sanghaiból streamelt online sajtótájékoztatóján három érdekes modellt mutatott be.

A Hondának rengeteg legendás modellje van. A legtöbb honfitársunk számára talán a Honda Cub / Super Cub neve csenghet ismerősen, hiszen ez a legtöbbet eladott motorkerékpár a világon. Viszont akik kicsit mélyebben is mozognak hondás körökben, hallhatták már a Dax és a Zoomer modellnevet is. Ez a három motor zöldebb verzióban kel új életre – egyelőre Kínában. A mesterhármas megújulását január tizedikén jelentették be sanghajiban.

Honda Dax e

Ja, hogy ezek elektromosak? És mi ez a pedál rajtuk? Elment az eszük?

A Honda Motor ezzel a három modellel a fiatalság, a környezet és a pénztárcánk kedvében szeretne járni. Kínában létezik egy EB kategóriájú jármű, vagyis Electric Bicycle (Elektromos Kerékpár), melynek három fontos kritériuma van: elektromos legyen, maximum 25km/h-s sebességgel legyen képes menni, és legyen pedálja. Az utóbbi az európai piacon is fontos lehet, az elbírálhatóság nevében. Ez természetesen csak a terjeszkedés esetében lenne fontos, ami viszont közel sem kizárt.

Honda Cub e

A cég elmondása szerint ezzel a Z generációnál szeretnének leginkább bevágódni. Erre jó esélyük is van, mivel tavaly csaknem 44 millió darab EB-t tudtak eladni. A fiatalok számára ez nem csak egy nagyon hatékony közlekedési eszköz, hanem egy nagyon jó önkifejező eszköz is. Az aranyos, csendes kis elektromos ˝biciklik˝ biztosan hamar bele fognak illeszkedni a kínai utca képbe, már csak az a kérdés, hogy mennyire tervezik világszerte terjeszteni. Sok technikai infót még nem árultak el, viszont egy nagyon fontos tényezőt már tudni.

A Hagerty Auctions állítása szerint a Cub e és a Dax e 5999 Jüanos, jelenlegi árfolyamon átszámítva ~320.000 Forintos áron, míg a Zoomer körülbelül 5000 Forinttal lesz drágább. Ez elég hihetetlen, bár a kínai árpolitika nem a szakterületünk. Az viszont száz százalékig biztos, hogy ha nálunk is forgalmaznák, akkor minimum egy kétszeres szorzót kell tenni ezekre az árakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük