A Ducati pilótái elégedettek a sepangi teszt után

Szerencsére végre túl vagyunk a sepangi teszten, ami azt jelenti, hogy hamarosan indul a 2023-as MotoGP szezon. A Ducati pilótái, Francesco Bagnaia és Enea Bastianini elégedettek a motorral, így minden esélyük meg van a VB címért harcolni idén is. Tavaly a Moto GP trófeák mellett a Superbike világbajnokságot is sikerült behúzniuk.

A Desmosedici GP-t, vagyis a Ducati GP motorját három napig tesztelték a Ducati Lenovo Team pilótái, nem a legjobb körülmények között. A szerencse az első napig volt csak az övék. Ekkor még meleg, napsütéses idejük volt, utána viszont megérkezett a folyamatos esőzés. Azért így is bőven volt lehetőségük kipróbálni az új fejlesztéseket. Francesco Bagnaia, vagyis Pecco 136 befejezett körrel (1:57.969 legjobb köridővel) a második helyen zárt. Enea Bastianini pedig éppen lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyet érte el 1:58.149-es legjobb köridővel, 128 teljesített körrel.

Az első, száraz napon még a 2022-es setuppal mentek, hogy friss legyen a viszonyítási alap. A mérnökök által a téli pihenő alatt fejlesztett alkatrészek csak a hétvégén lettek tesztelve. A kedvezőtlen esős körülmények között próbálhatták ki a megújult aerodinamikai elemeket, illetve a tavalyi motor fejlesztéseit is. Pecco és Enea is azonos véleményen voltak: eleinte nehezen szokták meg az újításokat, és szerintük még egyeztetni kell a Ducati Corse mérnökeivel, de jó úton járnak. Még nem tudják, hogy melyik idomszett kerüljön majd a motorokra, de a döntéshozatal előtt, még egy másik pályán, Portugáliában is tesztelni fogják őket, Portimão-ban.

Valószínűleg a tavalyi verseny sikerek is közrejátszottak abban, hogy a Ducati eladási rekordot döntött, így arra számíthatunk, hogy hasonlóan komolyan veszik ezt az évet is és mindent megtesznek a győzelemért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük