Bemutatkozik a LowCostRacing

Nem rég láttam a facebookon Ricsi videóját és egyből rákattantam a csatornájukra, ugyanis a koncepció annyi, hogy régi, lelakott autókból csinálnak versenygépet viszonylag kis költségvetéssel. Ez pedig az a százéves működő recept ami a fiatal generációkat mindig újra és újra be tudja húzni a motorsportba. Az igazi élményautózáshoz nem kellenek milliárdok, sokkal inkább akarat, szenvedély és egy kis ügyesség. Ez pedig a LowCostRacing csapatánál mind rendelkezésre áll, ezért tud jó lenni amit csinálnak.

Leginkább a 24 órás versenyen érzik otthon magukat, amit a laikusok csak nyírádi 24 órásként ismernek, bár legutóbb már nem ott volt megrendezve. Azonban én Ricsivel egy szlalom versenyen ismerkedtem meg, szóval ha idejük engedi máshol is megmérettetik magukat.

Az elmúlt évkében Magyarországon fut egy teljesen amatőr verseny amit különböző Rallycros/Autocros pályákon rendeznek meg, ez a 24HRacing. A verseny lényege, hogy pár haver álljon össze, és ha a kert végében van valakinek egy bontó szökevény kocsija azt pofozzák fel annyira hogy működő képes legyen. Majd vigyék el / trélerezzék a pályára és menjenek vele ameddig csak tudnak! Pár szabályt be kell tartani, de persze a cél hogy 24 órán keresztül rója a köröket a csapat. Ezeken a versenyeken indultunk Gábor és én is. Ezeknek az amatőr versenyeknek a hangulata és versenyzés adrenalin lökete olyan kavalkád ami beszippantott minket. A első futamon több sztori született mint egy hétnapos nyaraláson bárhol itt Europában! Ezért is vágtunk bele az új amatőr versenyautó építésbe.

Ricsi, LowCostRacing

Az alábbi videóban erről az új versenyautóról mesél Gábor:

Ha tetszett a videó, ne felejtsd el bekövetni a csatornájukat, hogy értesülj a Honda (és a többi hasonló projekt) fejlődéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük