Benzingőz és gumifüst Budapesten

Nem hazudtolta meg a nevét az idén először megrendezett Budapest Extreme Day, Motor Road Tech Családi Nap. A Budapesti Nagybani Piacon május 20-án tartott eseményhez hasonlóval nem találkozhattunk még a fővárosban.

Igazán komplex programok várták a látogatókat: a motorosok a rengeteg kiállított motorra csorgathatták a nyálukat. Itt debütált például a gyárban előző nap frissen összerakott Suzuki V-Strom 800DE, de a BMW, Indian, Triumph és Yamaha is képviselte magát. Az autó rajongók szívét főleg a rendőrségi hagyományőrző járművek dobogtathatták meg a kiállítók közül.

Ha pedig a statikus járművek nézegetését meguntuk, mehettünk tovább a Stunt OB nyújtotta látványt, hangot és illatot csodálni. Nagyon odatették magukat a srácok, magas színvonalú showban gyönyörködhettünk. De persze nem csak a motorosok füstölték a gumit, a driftesek mutatványai is szemetgyönyörködtetőek voltak. Sőt, Kristóf kolléga kipróbálta a drift taxit is, ezzel az általa készített fotók mellé az emlékezetében is mélyen elraktározta az eseményt. Elmondása szerint a 2JZ motoros BMW pilótája óriási élményt adott a számára.

A rendezvény több, mint ezer nézőt vonzott a kapukon belülre, de sokan a kerítésen keresztül, gerilla módra követték az eseményeket, így a nézőszám valójában még nagyobb. Valódi családi nap volt, hiszen ha a gyerekeket véletlenül nem kötötte le maradéktalanul a látvány, kerékpáros akadálypályán próbálhatták ki magukat, quadozhattak, és a kiállítóknál pecséteket gyűjthettek nyereményekért.

Nem csak a gyerekek és a profi stuntosok versenyeztek, de a női és férfi kategóriában megrendezett motoros vezetéstechnikai versenyeken előzetes regisztráció után bárki megmutathatta mit tud, és a Suzuki ajándékcsomag mellé négynapos Yamaha tesztvezetést is nyerhettek. Az autós verseny nem volt nemek szerint diverzifikálva, itt pedig Polaris Off Road élményvezetés volt a nyeremény.

Sok bemutató és előadás is zajlott az esemény központi részén, a színpadon. A katasztrófavédelem profi csapata bemutatta, hogyan zajlik egy baleset utáni kimenekítés, később pedig az esemény fő üzeneteként közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési előadást hallgathattak a résztvevők.

Egy biztos: a Motor Road Tech csapata nagyon kitett magáért, és úgy hozták közelebb sok ember számára a biztonságos közlekedést, hogy közben jól éreztük magunkat. Ehhez a szuper idő is hozzájárult, mi Kristóffal jól le is égtünk, de ez az ár bőven megérte azért az élményért, amit kaptunk! Jövőre ugyanitt ugyanekkor – a gyermek nap előtt egy héttel rendezett Motor Road Tech Családi Napon!

A teljes galéria a képekre kattintva, vagy az alábbi linken érhető el:

A fotókat készítette: Lukóczki Kristóf és én

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük