Ennyi izgalom kicsit már sok is volt

Túl vagyunk 2023 első Moto GP versenyhétvégéjén, és egyet kijelenthetünk: izgalmakban és váratlan fordulatokban nem volt hiány, az első hely azonban a papírforma szerint alakult. Ha nem követted a hétvége eseményeit, akkor azért, ha igen, akkor pedig azért érdemes elolvasni Guld Peti új összefoglalóját, hiszen nem ott ér véget, ahol a versenyt leintették.

“Az esetet természetesen érdemes többfajta megközelítésből vizsgálni. Az egyik, hogy Márquez hibázott, elfékezte magát, belerongyolt előbb Martinba, majd Oliveirába. A pontos diagnózis szerint viszont előzni még nem akart, csak nagyobb tempóval érkezett, és később fékezett, a kemény első abroncsok viszont még nem érték el a tapadást, a kerék blokkolt, a gumi tapadást veszített, így el kellett engedni az első féket, emiatt lett ütközés és dominó effektus a vége.

Erre reagált Miguel Oliveira, hogy természetesen megérti, a spanyol bocsánatkérését elfogadja, viszont klassz motorokkal versenyeznek, így az első kerék nem szokott csak úgy blokkolni. Ezért inkább arra gondol, Márquez elmérte a féktávot, és későn reagált, de nyilván neki jobban kell tudnia mi történt, hiszen tapasztaltabb.

Egy valami ettől függetlenül biztos, a hondás versenyzőt ennyire megszeppenve rég láttuk. Érezhettük, valóban felmérte a helyzet súlyát, és azt, hogy jelenleg valami nagyon nem kerek. Érdekes még az is, hogy míg Márquezt és Mirt büntették, Luca Marini esetében erről nem szólt a fáma, noha Bastianini sérülése sajnos sokkal súlyosabb. Persze viccelődhetünk azon, hogy Marinit bátyja minden bizonnyal új hobbi felé terelgeti, mert ez ebben a formában drága, másrészt feszültséget kelt a gyártón belül, mégis értetlenül állunk a tények előtt…”

A folytatásért kattints az alábbi facebook posztra:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük