Happy Nyúl Year! Újabb limitált kiadású robogó a Vespától

2023 január 22-én kezdetét vette a kínai holdújév, amelyet az olaszok is megünnepeltek. A minden évben más dátumon kezdődő holdújév idén a nyúl éve. A Vespa idéntől minden évben, 12 éven keresztül, az azévi holdújév állatának fogja dedikálni az 1000 darabból álló gyűjteményt. Persze ez sokkal inkább egy marketing fogás, mint egy valódi tisztelet a kelet-ázsiai ünnep számára, de azért érdemes meglesni a motort.

Hogy teljes legyen a kép, nyulas bukósisakot is biztosít a Vespa

Az alapból is nagyon különleges 946-os modell, most egy újabb limitált kiadással bővül. A 946 egyébként az első Vespa vonalait eleveníti meg, egy modernebb formában. A lebegő stílusú ülés, az egyszerre éles és tompa ívek, a turbina szerű egyedi kerék garantáltan a laikusok fejét is elcsavarja, ezzel a dizájnnal pedig végképp. Az alap modelltől összeségében a mintában tér csak el. A legfeltünőbb különbség a hínárzöldes szín, de emellett hamar szemet szúrhat a motor elején és hátulján lévő érdekes alakú nyúl is.

Ha még nem lenne elég exklúzív a kilencnegyvenhat: a 2013 óta piacon lévő robogó már a Christian Dior és a Giorgio Armani arca is volt, most itt az ideje a harmadik limitált kiadásnak

A modern Darázs, a több modellben is használt 125 köbcentis, 3 szelepes, léghűtéses Piaggio blokkot kapta, melyet nem is a 11,6 lóerő miatt, hanem a feeling miatt vesz az ember. Az összesen 1000 példányszámban gyártott modell legtöbb darabja valószínűleg gyűjtők garázsában végzi majd, hogy jövőre találkozhasson a következő év, vagyis a sárkány modelljével.

Ha az új Vespa Sei Giorni is érdekel, itt olvashatsz róla: https://revup.hu/regi-technika-egy-ujabb-kontosben/

Régi technika, egy új(abb) köntösben – Klikk a képre a kapcsolódó cikkhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük