MV Agusta Dragster SCS America: olasz vérű amerikai

Az MV Agusta eddigi pályafutása során elég kevés csúnyának mondható motort adott ki a kezei közül, legtöbbjük tényleg egy olasz gyöngyszem. Habár kissé lekésték az amerikában ünnepelt függetlenség napjáról (Július 4), ez biztosan kárpótolni fogja a patrióta amcsikat!

A 140 lóerős, 798 köbcentis sorhármas blokk ezennel piros-fehér-kék köpenybe bújt, mely színek az amerikai zászlót képviselik. Az egészen gyönyörűre sikerült motoron nem csak a színbe van kódolva a címzett: az ülésbe az “America Special Edition” szöveg van varrva. A hátsó, turbina jellegű keréken is feltűnnek az amerikai színek, ahová pedig már nem fért el több szabadság szín, fekete, illetve ezüst került.

Ennél nem sok vadabb arc van…

Persze nem csak a külsőre adtak: alap felszereltség például az átlátszó SCS kuplung dekni, és a Rekluse által fejlesztett automata kuplung szerkezet. Egyéb finomságok még a 6 tengelyes IMU, a motorikusan irányított, vezeték nélküli fojtószelep ház, kiegyenlítő tengelyek és a 8 fokozatban állítható kormánylengés-csillapító. Extrán kérhető finomság még a full titán, full attack Akrapovic kipufogó rendszer, hozzá való ECU-val, mellyel 148 lóerőre tornázhatjuk fel a teljesítményt.

Az MV Agusta egyébként már nem először teszi le a tiszteletét az amerikaiak előtt, ugyanis 1973-ban a 750SS-t öltöztette ugyanebbe a színbe, 2004-ben a Brutale 750-et, 2012-ben pedig a 1090RR-t.

Összesen 300 példányt gyártanak ebből az ékszerből, melyeket sajnos csak az észak-amerikai kereskedésekben fognak árusítani.

Tavaly év végén pedig egy jó közelítéssel magyar zászlós modellt dobott piacra a gyártó, de a fantáziátlan Reparto Corse nevet adott neki, Csodaszarvas, Magyarok nyila, vagy egyéb hasonló helyett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük