Néma vadászok bevetésre készen: hamarosan rajtol a MotoE

Mint már beszámoltunk róla korábban, a Ducati, mint a MotoE kizárólagos motorkerékpár beszállítója, pozitív visszajelzésekkel zárta a tesztjüket Jerezben. A napokban viszont újabb mérföldkövet ért el az olasz gyártó: hivatalosan is bemutatták a V21L prototípust.

Az esemény a Vallelunga pályán zajlott és nem is akárkik vezették a programot: Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója és a főbb partnereik bemutatták a “zero emissions championship” (“nulla emissziós bajnokság”) ötödik évadának részleteit. A sorozatnak idén első alkalommal lesz világbajnoki státusza. Claudio Domenicali beszámolt arról, hogy hála a 18 versenyzős sorozatnak, rengeted lehetőség lesz jobbá tenni az elektromos motorkerékpárokat. Tanulmányozhatják, hogy miként viselkednek a gépek a különböző pilóták alatt, ezzel optimalizálva a motorokat. Elmondása szerint minden erejükkel próbálták a V21L-ből az utolsó csepp teljesítményt is kinyerni, remélhetőleg sikerrel. Arról is beszélt, hogy a Ducatinak muszáj visszavenni a karbon-emisszióból a fenntarthatósági céljaik elérése érdekében. Jelenleg ennek módját az elektromos technológiában találják leginkább, de fontos, hogy emellett próbálják a Ducati sportos karakterisztikáját megtartani.

Na de mikor is láthatjuk őket akcióban?

2023 április 3-5. között Barcelonában a versenyzők ismét tesztelni fogják a V21L-t, majd május 13-án ugrik a majom a vízbe. Ekkor ugyanis megkezdődik a francia nagydíj Le Mans-ban. Ezt követően a naptár tartalmazza még Mugellót (június 10.), a Sachsenringet (június 17.) és Assent (június 24.) is. Egy kis szusszanás után pedig a Ducati MotoE motorok visszatérnek a pályára augusztus 5-én Silverstone-ban, mielőtt nekilátnának a három utolsó nagydíjnak a Red Bull Ring-en (augusztus 19.), Catalunyában (szeptember 2.) és Misano-ban (szeptember 9.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük