GREAT MALLE MOUNTAIN RALLY: 2400 kilométer Európa legszebb tájaiból

Mégcsak nemrég lett vége a Dakar rallynak, de a nyughatatlan kalandorok már jelentkezhetnek a Great Malle rallyra. Bár a Dakarhoz képest utóbbi egy könnyed sétamotorozás, kicsit túlzás is rallynak hívni, de ennek is megvan a maga bája. A Malle London egy motoros kiegészítőkkel (ruhákkal, táskákkal és mindenféle túrához köthető dologgal) foglalkozó cég. Imént viszont nem egy újabb motoros ruhadarabot, vagy egy még szebb oldaltáskát mutattak be. Ennél egy sokkal érdekesebb program lehetőséget ajánlanak fel a világ motorosainak: A Great Malle Mountain Rally-t.

A LEGHOSSZABB ALPESI RALLY

Az összesen 2414 kilométeren húzódó, 6 napot és 6 országot átszelő megmérettetés a leghosszabb alpesi rally az eddigiek közül. Mint ahogy a legtöbb rallyn, itt is szakaszok lesznek, egészen pontosan 6 darab, ami az alábbiak szerint alakul:
STAGE 1: AUSZTRIA – OLASZORSZÁG
STAGE 2: OLASZORSZÁG – LIECHTENSTEIN
STAGE 3: SVÁJCI ALPOK
STAGE 4: SVÁJC – FRANCIAORSZÁG
STAGE 5: FRANCIAORSZÁGI ALPOK
STAGE 6: FRANCIAORSZÁG – MONACO

A résztvevőkre napi 6-8 óra motorozás vár leginkább aszfalton, kisebb murvás/földes utakkal kiegészítve. Minden szakasz végén egy gyönyörű és országra jellemző motívumokkal rendelkező szálláshelyen, vagyis sátrakban pihenhetik ki magukat a versenyzők. Az ár nem csak a sátrakat tartalmazza, hanem sok mást is. Mindvégig egy professzionális szerelő csapat fogja kísérni a mezőnyt, hogy műszaki hiba esetén minél hamarabb visszaülhessünk a nyeregbe. A szakaszok végén és elején teljeskörű, profi szakács által készült ételeket kapnak, az ország ízeit képviselve.

Fontos leszögezni, hogy a Great Malle rally lényege nem a helyezés. Az útvonalakat tapasztalt szervezők találták ki, minden országban a legszebb alpesi utakat érintve. Itt nem a cél a lényeg, hanem az oda vezető út. Persze jó érzés lehet elsőnek beérni, de ez az érzés eltörpül a látvány mellett, amit a rally alatt láthatnak a versenyzők. A verseny lényege sokkal inkább az élmény, mint a tempó és a technika. Ezt mint az előző évben résztvevők, és a szervezők is kihangsúlyozták.

Milyen géppel indulhatunk?

A versenyszabályzat igencsak baráti, nem sok megkötést szabtak ki. Mivel próbálták a retro túrázás/endurózás feelingjére kihegyezni a versenyt, mindenkit kérnek, hogy lehetőség szerint, egyedi, régebbi gépekkel induljanak. Nem számít, hogy cross, enduro, robogó, custom, classic, csak érezd jól magad! Tapasztalati szintben sincs megkötés, viszont a napi 6-8 óra motorozás a szerpentineken, akár esőben is, megterhelő. Mindenféle probléma esetén segítséget nyújt a konvojt kísérő support team, tehát nem kell féljünk attól, hogy magunkra maradunk. A versenyre indulhatnak egyedül és csapatban is, ebben nincs megkötés.

Költségek

A legtöbb költséget a nevezési díj már tartalmazza, kivéve a benzin pénzt. Hat fajta csomag közül választhatunk, melyek 2490£ -tól egészen 5890£ -ig terjednek. A legolcsóbb csomag átszámítva ~1.100.000 Forint, a legdrágább pedig ~2.600.000 Forint. Igen, elég borsos ára van a mulatságnak, viszont sok minden biztosítva van. Míg az alap csomagban csak a sátor, az étkezés, a support team, a szerelők és egy rally kit van, a legextrásabb csomagba már ennél sokkal több dolog befért. Ebben biztosítanak a résztvevőknek egy versenykész bérelt motort, teljes szervízt bármilyen gond esetén, a motor elszállítását is intézik (verseny elején, végén), továbbá luxus sátor is jár.

Akiknek meghoztuk a kedvét még jelentkezhet, a szeptember 3-tól, 10-ig tartó rallyra az alábbi linken:
https://mallelondon.com/mountain-rally/

Ha pedig KTM-ed van és szívesen vennél részt hasonló buliban, az alábbit neked találták ki:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük