Itt Harley-Davidson ELECTRA GLIDE® HIGHWAY KING

Még a tavasz sem ért véget a 2023-as esztendőből, de a Harley-Davidson Mikulást megszégyenítő módon húzza elő a kifogyhatatlan zsákjából a meglepetéseket. Ennek persze nyomós oka van, hiszen idén ünnepli az amerikai motorkerékpár gyártó cég a 120. születésnapját. Ha nem lenne elég az évfordulós H-D modellek sora, az új CVO-k, a születésnapi fesztivál, vagy a 120 elültetett fa Budapesten, itt az új dobás: újra tündököl az Electra Glide.

Az Icons motorkerékpár kollekció évente mutat be új limitált kiadású modelleket, amik mind friss példányai egy régi, ikonikus Harley-Davidson® motornak. Fontos tudni, hogy a kollekció darabjai mind limitált kiadásúak, így van ez most is. Az Icons kollekció új tagja az 1968-as Electra Glide utódja, az ELECTRA GLIDE® HIGHWAY KING 1750 sorszámozott példányban lesz elérhető.

A motor alapját a Harley-Davidson® Touring váza adja, melyben a Milwaukee-Eight® 114 V-Twin motor pöfögi a nosztalgikus nótát. Ez a blokk mintegy 93 lóerőt és 158 Newtonmétert produkál, mely természetesen tovább tuningolható a Screamin’ Eagle® Stage kittel. Az ígért fogyasztás 6,1 liter / 100 kilométer, így a 22,7 literes tankkal olyan hatótávot kapunk, ami egy seggel több, mint elég.

A fékezésről a Brembo Reflex fékrendszer gondoskodik, de természetesen megtalálható benne az ABS, továbbá az elektronikus fék összekötő (ELB), mely egyszerre fékezi a két kereket akkor is, ha csak az egyik féket vezéreljük. A TCS és a kipörgésgátló (DSCS: drag-torque slip control) sem maradhatott ki, de a hab a tortán a hátragurulás gátló, mely megakadályozza, hogy a motor visszaguruljon amikor egy emelkedőn állunk. Emellett nagy segítség a tempomat, a kanyar-ABS, kanyarodási fékerő szabályzó és a kanyarodási kipörgésgátló.

“A maga idejében egy igazi luxusgép volt. A fényezés, ami a Highway King modellre került, tökéletesen megegyezik a 1968-aséval. A szélvédő aljára pedig óvatosan tovább vittük ezeket a meghatározó színeket. 1968-ban a kiegészítő üvegszálas oldaltáska csak fehérben létezett, és ezen mi sem változtattunk 2023-ban. Az eredmény egy igazán modern motor lett nosztalgikus külsővel.”

Brad Richards, a Harley-Davidson tervezési alelnöke és kreatív igazgatója

Az 1750 darab limitált motorból 1000 darab az úgynevezett Hi-Fi Orange színben, 750 darab pedig a Hi-Fi Magenta színben várja a gazdáját a márkakereskedésekben.

A keményfalú oldaltáskák rikító fehérek, valamint a fényes fekete tankpanelt elválasztották egy fehér kézi festésű csíkkal. A tankembléma megegyezik az 1968-as darabbal. A lézeresen gravírozott Icons kollekció plakett a konzolon található.

További információkért pedig látogass el a H-D.com oldalára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük